Landbomuseet drives udelukkende af frivillige.I løbet af året er  ca. 70 personer aktive med bl. a. vagter i åbningstiden, rundvisning ved besøg af grupper, rengøring, græsslåning, kaffebrygning og meget mere.

Økonomisk klarer museet selv ved bl. a.  entreindtægter, udlejning af forskellige faciliteter som grillhytte, krolfbaner og lokaler. Der modtages ikke tilskud til driften.

Grundlaget for museet er samlingen, som i dag består af ca. 2.500 dele. Den er startet af Johannes Elbæk som en privat samling. I 2005 skulle samlingen flyttes fra Lykkensborg i Almind, da arealerne der skulle benyttes til industri. Der blev etableret en selvejende institiution, som skulle drive og videreudvikle museet, og samlingen blev overdraget til Landbomuseet Kolding kvit og frit.