Oplevelser i løbet af året

Det Kribler og Krabler i Vandløbet d. 26. maj kl. 10.00 - 11.30

Det kribler og krabler i vandløbet, når vi kommer tæt på. Tag med naturvejlederen og stik næsen dybt i vandløbet og se,hvad du finder.

Fra platformen på engen fanger vi smådyr med net, og naturvejlederen fortæller om, hvordan smådyrene i vandløbet forvandler sig til flyvende insekter.

Medbring selv mad og drikke og slut af med en ægte naturvejlederpandekage bagt på bål.

Hold øje med mere information på www.oplevkolding.dk

Sted: Landbomuseet, Brødsgårdsvej 52, 6000 Kolding

Arrangør: By-og Udviklingsforvaltningen

Turleder: Nanna Winblath, 30352612

Program Landbomuseet 2018 side 11

Program Landbomuseet 2018 side 22

Program Landbomuseet 2018 side 33

Program Landbomuseet 2018 side 44

8. og 9. december afholdes julearrangement kl. 10.00 - 16.00

Der afholdes et traditionelt julearrangement, hvor man komme i skoven og fælde sit eget juletræ. Derefter kan man gå i Stalden og nyde varm kakao eller gløgg og æbleskiver. Julemanden kommer på besøg kl. 10.30 og kl. 13.30.  Der er også mulighed for at købe de sidste julegaver, dekorationer m.v. i de opstilleder boder. Naturvejlederen har nogle sjove og spændende aktiviteter for både børn og voksne.

Derudover kan man gå en tur igennem museets hyggelige og julepyntede lokaler og se på de mange udstillede genstande. Der er fri entre disse dage.

Har du noget at sælge er der stadig mulighed for at leje en stand, indendørs såvel som udendørs. Kontakt os enten på telefon eller mail med oplysninger om, hvad du vil sælge.

Naturvejleder Bod I

Nisser INisser II

Vil du være med til at pleje naturen med le? Formidle natur og kulturhistorie som en del af Landbomuseet Kolding? Og være en del af et laug, der sætter pris på hygge og gode naturoplevelser?

Vi slår med le i juni

Vi slår med le en gang om året, i 2018 bliver det d. 16. juni, hvor vi mødes vi på engen ved Vester Nebel Å til morgenkaffe. Sammen slår vi med le, river hø og sætter i hæs. Undervejs hygger vi os og spiser god mad tilberedt på bålet.

Vi holder af naturpleje og gode naturoplevelserhoslat 300x350

Vi er en broget flok, der deler interessen for at slå med le, pleje naturen og få en god naturoplevelse i fællesskab – gamle som unge. Vi er både børnefamilier der nyder at give børnene en helt særlig naturforståelse og gamle knarke, der mindes hvordan tiden var en gang. Men alle brænder vi for at pleje naturen og ikke mindst hygge os mens vi gør det.

Vi formidler natur- og kulturhistorie som en del af Landbomuseet Kolding

Vi slår ikke kun med le, vi er også med til at fomidle natur- og kulturhistorie som en del af Landbomuseet Kolding. Engen er oprindelig en gammel høslæteng, der hørte til Brødsgård. Engens hø sikrede vinterfoder til gårdens dyr. Den gang var der anlagt sluser og kanaler, der sikrede at engen kunne oversvømmes og dermed gødes. Stykket er opdelt i tre stykker. Et stykke slår vi med le og de to andre stykker slår vi med slagleklipper og fingerklipper fra Landbomuseets udstilling. Over tid glæder vi os til at se forskellen i plantesammensætningen på de tre naturplejemetoder.

Le slåning giver lys og luft til engplanterne og engens dyreliv

Ved at slå græs og urter skaber vi lys og luft til engplanterne og engens dyreliv. Efter fire års naturpleje kan vi allerede nu se en forskel. Der er kommet en mere varieret og lav vegetation og nye arter som kornet stenbræk er kommet til. Og sørme om vi ikke også er så heldige at møde små rålam og salamander på engen. Hvert år gennemgår en botaniker engen.

Du kan også være med

Arrangmentet Kræver tilmelding. Hold øje med mere information på www.oplevkolding.dk

Arrangør:  Landbomuseet Kolding og By og udviklingsforvaltningen

Turleder: Nanna Winbladh, 30352612

Efterårsdage på Landbomuseet

Udforsk naturen eller prøv kræfter med kulturhistorien

på landbomuseet i efterårsferien den 15. og 16. oktober 2018 Kl. 10 til 15

Udforsk naturen eller prøv kræfter med kulturhistorien på landbomuseet. Naturvejlederen sætter i gang og I får de gode oplevelser sammen.

Kom og pres din egen æblesaft, lav dit eget reb til sjippetov, eller prøv at male mel og bage pandekager over bål. Du kan også tage på jagt efter efteråret, eller låne en GPS og finde skatte på engen og overdrevet. Aktiviteterne er både for store og små. Medbring selv æbler og beholdere til at bringe saften hjem i.

Pris:  Aktiviteter er gratis. Besøg på museum koster kr. 20 for børn og kr. 40 for voksne

Praktiske oplysninger: Tag gerne madpakken med og brug hele dagen hos os
Mødested: Landbomuseet, Brødsgårdsvej 52, 6000 Kolding

Arrangør:  Landbomuseet Kolding og By og udviklingsforvaltningen