Oplevelser i løbet af året

Veteranudstilling og Kræmmermarked  Aflyst p.g.a. Corona

Den 8. og 9. august 2020 afholdes der Veteranudstilling og Kræmmermarked på Landbomuseet Kolding. Samlere fra nær og fjern kommer med deres bil, traktor, mortorcykel eller knallert og viser det frem på arealerne ved Brødsgård. Det er gratis at udstille sit køretøj, og udstillere der er på pladsen hele dagen får et gratis måltid mad og kaffe. Der er mulighed for at overnatte i telt, campingvogn.

Samtidig har man mulighed for at se museets unikke samling på ca. 2600 dele.     

 

Biler

 Ford

Traktorer

Traktorer II

Knallerter

Isetta I

På grund af coronavirus er dyr på græs aflyst

Lørdag den 2. maj 2020 

Der indbydes til forårsfest på Landbomuseet. Cafe i Stalden er åbent. Efter vinteren er dyrene klar til at komme på græs. Kom og oplev stemningen af landboliv og natur, der er i fuldt sving. Eller lad en naturvejleder tage dig i hånden og med på jagt efter spændende smådyr i skoven, på engen eller i vandløbet.

 

Dyr p grs II

 Der klippes et får

Dyr p grs I

 Kørerne ankommer til engen

 

 

Arrangør:  Landbomuseet Kolding og By og udviklingsforvaltningen

Turleder: Nanna Winbladh, 30352612

 

Velkommen i tumleskoven

Tumleskoven ved Landbomuseet finder du bag den store trælåge. Når du enten er kravlet over eller gået uden om lågen fører en skovsti dig ind i skoven med retning mod Gåsehuset. Undervejs på ruten er der lavet opholdsområder, hvor du kan lege og opleve landbolivet med de forskellige rekvisitter. Længere inde i skoven kan du teste din råstyrke, når du hejser melsækken op, eller bygge dig en hule mens far og mor tager et hvil på bænken. Når du atter er ude af skoven igen, må du ikke glemme at klappe hestene ved hestevognen.

Gamle lege

I den sorte slagbænk langs væggen gemmer der sig legeredskaber til fri afbenyttelse. Prøv at gå på stylter som da mormor var ung, eller se om du kan slå din bedstefar i hesteskokast. Der er redskaber til store og små grupper. Eneste krav er at du selv skal rydde op, når du har lånt noget.

Slå kyllinger ned

På græsset er der opstillet et sært stativ med en rullende stolpe. Sæt dig overskrævs på den, løft benene og brug kosteskaftet til at slå kyllingerne ned med. Kosteskaft og kyllinger finder du i slagbænken med legeredskaber.

Aktiviteten holder vinterferie, men er klar igen til foråret.

Ønsker man yderligere aktiviteter i forbindelse med besøg på Landbomuseet er der kun fantasien der sætter grænser. Vi har 2 stk 18 huls krolfbaner med 20 køller og 30 kugler, der kan lejes. Der er udstyr og forslag til gamle lege. Ønsker man at grille, kan det ske udendørs eller i vor grillhytte med shelte, hvor man også kan overnatte og der er plads til ca. 15 personer.

Museet ligger i et utrolig naturskønt område med skovrejsning på ca, 250 ha, hvor der er markerede stier, så der er mange mugligheder for traveture.

Kontakt os for yderligere oplysninger eller reserveringer, enten på mail eller telefon.